SIKÇA SORULAN SORULAR

İş Güvenliği Uzmanlığı

  • Mühendis Fakültesi Mezunları
  • Mimarlık Fakültesi Mezunları
  • Teknik Öğretmen Fakültesi Mezunları
  • Fen veya Fen-Edebiyat Fak. Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümleri
  • İş Sağlığı ve Güvenliği (2 yıllık)

İş Yeri Hekimliği

Hekim bölümlerinden herhangi bir eğitim programı tamamlamış olanlar eğitimlere katılabilir.

Eğitim suresi, toplamda 220 saat olup, 180 saati teorik (90 Uzaktan eğitim + 90 Örgün eğitim), ve 40 saati uygulamadan (staj) oluşmaktadır.

Diğer sağlık personelinin eğitimleri – İşyeri Hemşiresi

İşyeri Hemşiresi (Diğer sağlık personeli) eğitim programları uzaktan ve yüz yüze eğitim şeklinde uygulanır ve programın içeriği ile programda görevli eğiticilerin nitelikleri Genel Müdürlükçe belirlenir. Eğitim programının süresi 90 saatten az olamaz. Teorik eğitimin en fazla yarısı uzaktan eğitim ile verilebilir.

İşyeri hemşireliği – Diğer sağlık personeli Eğitimi ve Sınavı

Bakanlığın İşyeri hemşireliği ile ilgili sınavı bulunamamaktadır. Eğitim sonunda İris Akademi İşyeri hemşireliği yeterliliği bulunmaktadır ve eğitim programını başarı ile tamamlamıştır şeklinde raporu bakanlığa sunması yeterlidir.

İş Güvenliği Uzmanlığında İlk Aşamada ( C ) Sınıf isg Uzmanlığı Sertifikası alınmaktadır. Sonraki Aşamada 3 YIL ( c ) sınıf Uzmanlık yapıldığında ( B ) sınıf İŞ Güvenlik uzmanlığı sınavına hak kazanılmaktadır. 5 YIL ( B ) sınıf Uzmanlık yapıldığında ( A ) sınıf İs Güvenliği uzmanlığı sınavına hak kazanılmaktadır. 5 Yılda Bir mevcut belge yenilenmesi ve vizelenmesi gerekmektedir.

Şirketinizin içinde bulunduğu tehlike sınıfını, aşağıda bulunan az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işler listelerinde bulunan faaliyet alanlarından şirketinizi en iyi ifade edeni bularak öğrenebilirsiniz. Bu liste 29 Mart 2013 Tarih ve 28602 Sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Listesi Tebliği'nden alınmıştır.

Tabloyu görüntülemek için tıklayınız.